Bancassurance o concentrare a serviciilor financiare într-un singur loc

Acasă / Noutati

În ultimii ani un nou tip de servicii financiare a apărut pe piața bancară din Moldova – Bancassurance. După cum sugerează denumirea, o combinație dintre servicii de asigurare și servicii bancare, noul produs pare că vine să ofere o mai multă comoditate clienților băncilor și ai organizațiilor financiare nebancare din Moldova.

Ce e este bancassurance? Noțiunea a fost introdusă oficial în legislația noastră la mijlocul anului 2012, când au fost operate modificări la Legea cu privire la asigurări. Conform acestor modificări, bancassurance reprezintă o intermediere în asigurări, practicată de o bancă, asociaţie de economii şi împrumut sau organizaţie financiară nebancară, în baza mandatului acordat de o companie de asigurări. Prin alte cuvinte, serviciile de asigurare sunt prestate de alte instituții decât compania de asigurări, dar în numele acesteia.

Împreună cu instituțiile financiare nebancare, băncile din Moldova au început a implementa acest nou tip de servicii, odată cu modificarea legislației. În anul 2013 deja patru bănci dețineau licența privind acordarea serviciilor de asigurări, acestea fiind Moldova-Agroindbank, Victoriabank, Moldindconbank şi Mobiasbanca. Iar în anul 2014 băncile au început acordarea propriu-zisă a serviciilor respective, după ce au fost încheiate contractele cu asigurătorii, prima fiind Moldindconbank. Până în prezent, servicii de bancassurance au început a acorda și alte bănci locale și OCN-uri , printre care Mobiasbanca și Bancassurance.

Noul produs, oferit de către bănci, aduce o și mai multă comoditate clienților acestora, tipurile de asigurări fiind destul de variate: asigurare de bunuri, de sănătate, de accidente, Carte Verde, Casco, RCA.

Are loc astfel o concentrare a serviciilor financiare într-un singur loc, în favoarea clientului.

Partenerii noștri